Пинакотека на модерната

„Пинакотека на модерната“ (Pinakothek der Moderne) во Минхен е навистина фасцинантно место, како поради музејската поставка, така и од архитектонски аспект. Мотото на музејот е едноставно: само најдоброто може да се најде внатре. Мото кое не се однесува само на експонатите, туку исто така и на градежните материјали.

Визијата на архитектот Stephan Braunfels - бескрајно долги, беспрекорно мазни бели површини со различна геометрија (Q4 квалитет на завршна обработка на површините), кои го потенцираат интелигинтниот концепт на осветлување, беше без проблем остварена со примена на Кнауф градежни плочи, исполнувачи на споеви, бандажни ленти и маси за глетување.

Локација