Хотел Адам и Ева

Хотелот Адам и Ева (Adam & Eve Hotel) близу Анталија во Турција е носител на титулата најдобро дизајниран хотел на „World Travel Awards 2008“, а според британскиот „The Times“ тој е нај-кул хотел на светот.

Во изградбата беа користени Aquapanel outdoor и Aquapanel indoor цементни плочи. Првично беше планирана употреба на 33.000 метри квадратни од овие материјали, но кога инвеститорите на лице место се уверија во сите предности на Aquapanel, вклучувајќи ја и брзината на градење во споредба со традиционалните методи на градба, проектот беше изменет и на крајот беа вградени вкупно 114.000 метри квадратни од овој производ на Кнауф. Со помош на Aquapanel овој голем и многу специфичен објект беше завршен за само 11 месеци! Со тоа отворањето на хотелот се оствари една сезона пред планираното, што на инвеститорите им донесе многу побрз поврат на инвестицијата.

Локација