Flächendicht

Хидроизолациски премаз.

Кнауф Flächendicht е специјална емулзија на база на каучук со која се штитат зидните и подни површини под плочките од продор на влага (пр. туш кади во купатила). Се употребува во комбинација со Flächendicht лента за аглите.