Музеј на Енцо Ферари

Изобилство на архитектонска иновација - вака накратко може да се опише музејот на Енцо Ферари во Модена, дело на лондонското студио „Future Systems“. Со екстериер и ентериер кои се огледало на препознатливиот стил на Ферари, секоја форма е во совршена складност со експонатите. Покрај за естетиката, архитектите се погрижија и за висок степен на самоодржливост на објектот

 

При изградбата беа опсежно користени градежни материјали на Кнауф, пред се заоблени површини со свиткани Кнауф плочи и Knaufixy профили, кои беа пресудни за преточување на визијата на архитектите во реалност, а исто така класични преградни ѕидови, тавански системи и Aquapanel Outdoor плочи.

Локација