Кула Нобел

Кулата „Нобел“ е модерна деловна зграда, дом на Центарот за напредни технологии во полскиот град Познањ. Објектот е висок 55 метри и има вкупна површина од 13.500 метри квадратни. Главен белег на зградата е фасадата која доловува визуелен впечаток на комбинација од ладни нијанси на бел челик завиткан во нежен, аморфен материјал. Истиот декоративен мотив е искористен и во внатрешноста на градбата.

 

При изведбата на уникатното фасадно решение беа применети повеќе варијанти на Knauf Aquapanel Outdoors системите, на вкупна површина од 5.800 метри квадратни.  

 

 

Локација