Институт Макс Планк

Спектакуларните елипси на таванот во новоизградениот Институт „Макс Планк“ за истражување на Сончевиот систем, го  симболизираат летот на вселенското летало „Розета“ до кометата Чурјумов-Герасименко. Комплексниот дизајн на таванот беше возможен благодарение на прецизноста на префабрикуваните сувомонтажни елементи од Кнауф.

 

Локација: Гетинген, Германија

Архитекти: Carpus+Partner AG

Употребени Кнауф материлаји: Cleaneo Akustik linear

Локација