Ајсберг

Дворецот на зимските спортови „Ајсберг“ беше домаќин на натпреварите во уметничко лизгање и брзо лизгање на Зимските олимписки игри во Сочи во 2014 година. Објектот има вкупна површина од 67.830 метри квадратни и може да прими 12.000 љубители на зимските спортови. Во „Ајсберг“ се вградени 270.000 метри квадратни Aquapanel цементни плочи и 800 метри квадратни гипсени плочи на Кнауф.

Локација