Арена Филип Втори

Македонските спортски вљубеници на големиот национален празник 2 август (2009 година), добија празничен подарок со кој ќе се гордее целата држава - Националната Арена „Филип II Македонски“ во Скопје. Доизградена е северната трибина со капацитет од над 10.000 седишта и со тоа моменталниот максимален капацитет на стадионот изнесува 33.000 седишта. КНАУФ во соработка со партнерска фирма целиот подтрибински простор го измалтериса со малтерот МP75.

 

 

Инвеститор: ЈП ССДП РМ

Главен изведувач: Бетон АД Скопје

 

Проектанти:

  • Идеен, основен и изведбен проект: д.и.а Емилија Јовановска Зафирова, д.и.а. Вера Жежељ, д.и.а. Викторија Будимовска Скаричева
  • Проект за ентериер за комерцијалниот дел од стадионот: Македонијапроект АД

 

Изведба:

  • Кнауф Малтери: МОСТЕГ ИНВЕСТ
  • Кнауф сува градба: Бетон – Занатски Погон

 

Применети системи: Малтер Кнауф MP75 и различни системи за сува градба

Локација