Vermiplaster

Противпожарен малтер за внатрешна употреба.

ПП малтер на база на гипс и вермикулит, за внатрешна пасивна заштита од пожар на конструктивни елементи во објектите. Идеален за челични или армирано-бетонски греди и столбови, армирано-бетонски меѓукатни конструкции, панелни челични меѓукатни конструкции, панели со челични трапезни лимови, итн. Заштитете ги деловните или станбени згради од брз колапс при пожар. Обработете ги таваните во трговските центри. Обезбедете трајност на производните хали и фабрики.

ДЕТAЛИ

  • Заштита од пожар до 240 минути
  • Без потреба од контакт премаз
  • Нанесување со мал растур
  • Мала тежина на материјалот и лесно машинско нанесување
  • Се нанесува со стандардни PFT машини за малтерисување, G4 или G5
  • Лесно покривање на комплицирани форми и во подебели слоеви
  • Голема трајност во текот на целиот животен век на објектот
  • Пригоден за складови со храна
  • Одлично врзување на челик, трапезен лим и бетон
  • CE-oзнака и ЕТА 11/0229

Downloads

шифраознакадатапреземи
Knauf FireWinмај 2016