Sibaterm

Противпожарен малтер.

Малтер на база на цемент и вермикулит, за внатрешна и надворешна употреба и ПП заштита на челични конструкции.

ДЕТAЛИ

 

  • Заштита од пожар до 240 минути
  • Нанесување со мал растур
  • Лесно покривање на комплицирани форми и во подебели слоеви
  • Мала тежина на материјалот и лесно машинско нанесување
  • Се нанесува со стандардни PFT машини за малтерисување, Multimix или Swing
  • Употреба и при висока влажност на воздухот
  • Одлично врзување на челик
  • EТАG 018-3

 

За употреба во хали и магацини кои не се загреваат, кај високи згради кои подолго не се затвораат со фасадни елементи, за заштита на конструктивни надворешни елементи при санации.

Downloads

шифраознакадатапреземи
Knauf FireWinмај 2016