FirePaint Steel

Противпожарен премаз за челична конструкција.

Еднокомпонентен премаз за противпожарна заштита на челични конструкции. За внатрешна и надворешна употреба. Идеален материјал за сите типови на пресеци кај челичните конструкции (I, U, L, кутиести и кружни пресеци…) со пожарно оптоварување од 3 или 4 страни. Употреблив во новоизведени објекти или за санација на објектите. При нанесување, влажен слој со дебелина од 2000μ дговара на сув слој со дебелина од 1500μ.

ДЕТAЛИ

  • Заштита од пожар до 240 минути
  • Краток период од само 8 часа до нанесување на вториот слој
  • Се нанесува во DFT слој од 2х750μ = 1500μ
  • Истиот материјал се користи и за внатрешна и за надворешна употреба
  • Се употребува при влажност на воздухот и до 85%
  • Суво на допир и по само 35минути, при температура од 20˚C
  • CE-ознака и ЕТА одобрување за употреба

Downloads

шифраознакадатапреземи
Knauf FireWinмај 2016