Манжетна RORCOL

Противпожарни манжетни од не’рѓосувачки челик.

Rorcol АV60

ПП манжетна од 60mm, од не’рѓосувачки челик, за употреба со цевки и кабли од алуминиум, бакар, челик, спроведени со или без изолација (пенести обвивки или гибливи црева) низ конструкции од бетон, поро-бетон и гипсени системи. Одговараат на цевки со дијаметар од 40mm до 160mm. Обезбедува ПП заштита до 90 минути.

 

 

Rorcol V60

ПП манжетна од 60mm, од не’рѓосувачки челик, за употреба со пластични цевки направени од полиетилен (PE), полипропилен (РР), поливинилхлорид (PVC) и повеќеслојна пластика, спроведени со или без изолација низ конструкции од бетон, поро-бетон и гипсени системи. Одговараат на цевки со дијаметар од 56mm до 250mm. Обезбедуваа ПП заштита до 120 минути.

 

 

Rorcol V30

ПП манжетна од 30mm, од не’рѓосувачки челик, за употреба со пластични цевки направени од полиетилен (PE), полипропилен (РР), поливинилхлорид (PVC) и повеќеслојна пластика, спроведени со или без изолација низ бетонски и суви конструкции. Одговараат на цевки со дијаметар од 40mm до 140mm. Обезбедуваат ПП заштита до 120 минути.

ДЕТAЛИ

 

  • Без минимално растојание помеѓу соседни манжетни
  • Употребливи со сите популарни и присутни цевки на македонскиот пазар
  • Брза и едноставна инсталација
  • Без минимална. конструктивна висина за лесна монтажа во тесни зони или отвори прилепени до ѕид, таван или под
  • За инсталациски пробиви кај најчестите и најпопуларни прегради на македонскиот пазар
  • Можност за атестирана (омега) Ω – изведба на манжетната
  • Цилиндрична метална навлака со можност за закосено местење
  • Без можност за практични грешки при инсталација
  • Nirosta навлака за трајна антикорозивност и функционална цврстина на манжетната
  • CE-ознака и ETA 13/0758

 

Downloads

шифраознакадатапреземи
Knauf FireWinмај 2016