Акустика

АКУСТИКА. ФУНКЦИЈА. ДИЗАЈН!

Кнауф компетентноста започнува кај таваните и навлегува длабоко во нивните можности. За современа градба, погодна за секојдневни простори со напредна акустика. Со акцент на она што гледате, а уште повеќе на она што го чувствувате.

Акустика

Безбедност и заштита

НА СИГУРНАТА СТРАНА

Кнауф системите, за некого неочекувано, учествуваат во најсовремените системи за безбедност од Рентгенско зрачење, пробивање и обивање, истрели од огнено оружје, зрачења од телекомуникациски апарати и сл. Со Кнауф секогаш сте на безбедната страна на животот и градежништвото.

Безбедност и заштита

Енергетска ефикасност

НАМАЛЕТЕ ГИ СМЕТКИТЕ, ЗГОЛЕМЕТЕ ГО КОМФОРОТ

Ценовниот товар на енергенсите нè доведе до момент кога вредноста на еден објект најдиректно зависи од потрошувачката на енергија на истиот. Покрај тој факт, добро изолираниот објект значи и целосно ново ниво на комфор и животен квалитет за корисниците на просторот. Како водечки светски прозводител на изолациски системи, Ви нудиме палета на решенија на термоизолациски системи, за надворешна и за внатрешна употреба во објектите.

Енергетска ефикасност

Здравје

КВАЛИТЕТОТ НА ЖИВОТОТ НИЗ СОСЕМА НОВА ПРИЗМА

Просечен човек поминува повеќе од 14 часа во својот дом. Домот е секако место за одмор, а во современиот живот и место за бегство од стресот на професијата, градот и стресот. Домот, веќе не само што треба да нè стопли и опушти со неговиот мир туку треба да биде и загарантирано чиста средина, што ќе овозможи здрав воздух со секој здив на долг рок. Токму такви услови овозможува Кнауф гипсот.

Здравје

Звучна изолација

КНАУФ ИСКУСТВОТО ВО СÈ ПОГЛАСНИОТ СВЕТ

На најголем дел од звуците кои не опкружуваат не можеме да влијаеме. Не можеме да влијаеме на нивниот интензитет, ниту пак на времето од денот во кој се појавуваат. Затоа, звучната изолација станува најважен фактор на мир и успешност во просторот за живот, работа и општо во квалитетот на животот. Моќта на звучна изолација на Кнауф системите им овозможуваат на корисниците, архитектите, изведувачите и инвеститорите на објектите решенија кои ги надвишуваат и најстрогите норми и правилници.

Звучна изолација

Противпожарност

ПРОТИВПОЖАРНОСТ ВО ВИСОКОГРАДБАТА

Системска, структурална заштита на објектите е највисокото ниво на ПП заштита на истите. Преку искуства и докази, Ве советуваме до постигнување на највисоката ПП заштита на Вашите објекти

Противпожарност

FireWin

КНАУФ FIREWIN - Нов авторитет во пасивната ПП заштита
Прочитај повеќе

ПП кај сувомонтажните системи

КОГА КНАУФ СПАСУВА ЖИВОТИ - Противпожарност кај сувомонтажните системи
Прочитај повеќе

Сеизмика

ПОТРЕСОТ ДОАЃА И СИ ОДИ, А КНАУФ НЕ ДОЗВОЛУВА ТОЈ НИШТО ДА ОДНЕСЕ

Македонија лежи во еден од сеизмички најактивите појаси на светот, а последнава година како да сакаше да нè потсети на тоа. Кнауф градбите немаа никаква штета од овие потсетувања (серијата земјотреси во 09/16), а тоа се должи на флексибилноста и тежината на Кнауф системите.

Сеизмика